НЕДЕЉА ДИГИТАЛНИХ ВЕШТИНА 2018

Дигиталне технологије су свуда око нас и  мењају начин на који радимо и живимо. Неопходне су нам вештине које ће нам олакшати коришћење ових технологија без страха, са самопоуздањем, паметно, како би нам живот и посао били лакши и лепши.

Недеља дигиталних вештина је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Ова кампања, која се од 2010. године организовала под именом Онлајн недеља, сада мења име у Недеља дигиталних вештина са жељом да нагласи важност поседовања  адекватних компетенција за коришћење садржаја доступних на интернету као и вештине владања дигиталним технологијама уопште.

Кликом на слику „Ја учествујем“ региструјте са као учесник Недеље дигиталних вештина 2018. године из Србије.

Ja-učestvujem

Наша школа је партнер онлајн недеље већ четири године. Као и претходних и ове године ћемо организовати различите активности које имају циљ побољшање дигиталне писмености  и других е-вештина наших ученика, али и наставника.

Можете нас пронаћи на мапи догађаја (кликните на слику)

За учешће у Недељи дигиталних вештина 2018. стигла је захвалница.

ФИШИНГ КВИЗ – Да ли сте у стању да надмудрите преваранте на интернету? Да ли сте се некада запитали колико добро можете да препознате разлику између легалног вебсајта и оног који је покужај Фишинга? Урадите овај квиз да бисте сазнали.

(енгл. Phishing – пецање) – техника преваре на мрежи коју користе криминалци да би вас навели да откријете своје личне податке.

ФИШИНГ КВИЗ

 

Овај унос је објављен под Семинари, конференције, обуке, акције. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s