Такмичење из графичког дизајна „ЗАГРИЗИ“

Дуња Мишковић, ученица одељења 4б наше школе, је у суботу 15. новембра учествовала на такмичењу из области графичког дизајна “Загризи”,  које је организовао Универзитет Метрополитан из Београда.

Такмичење је намењено ученицима средње школе који су креативни и заинтересовани да своју креативност искажу користећи Apple технологије.

Такмичари су могли да користе следеће програме:

  • Garage band – креирање музике
  • Finale cut – креирање и обрада видео записа
  • Photo booth – креирање и обрада фотографија
  • Keynote – креирање презентације

Ови програми  раде на Apple рачунарима у Macintosh Operating System -у. Сваком пријављеном такмичару организатор је  послао  туторијал уз помоћ којег се упознаo са програмом који ће користити.  Тема је била “Загризи за будућност” и објављена је само неколико дана пре почетка такмичења. Такмичари су  имали 6 сати да креирају своју идеју на задату тему  Најважније је било да радови буду креативни јер је најкреативније идејно решење однело победу.

Учествовало је 17 тимова по 4 ученика углавном из електротехничких школа и математичких гимназија. Победио је тим Техничке школе из Прокупља. Сваки члан победничког тима добио је  ваучер од 1000€ за четворогодишње  студије дизајна.

Наша школа није имала тим, тако да је Дуња учествовала са ученицима из Бора, Смедерева и Вршца. Изабрали су да свој видео раде у програму Finale cut.

Идеја рада је била да кроз сан прве жене, Еве, прикажу будућност. Нису освојили награду, али је њихов рад био запажен од стране ментора.

Такмичење “Загризи” представља важно искуство за Дуњу, јер планира да студира графички дизајн.

Следи неколико фотографија са такмичења.

Видео који је креирао Дуњин тим:

Овај унос је објављен под Такмичења, наградни конкурси. Забележите сталну везу.

Постави коментар